Pension “De Appelgaard”

Heerlijk logeren midden in een 100 jaar oude hoogstamboomgaard. Aan de rivier de Lek, verscholen achter de dijk en vlakbij het oude historische stadje Culemborg, ligt bed and breakfast Pension “De Appelgaard”.

Dit prachtige rustoord, gelegen in beschermd buitengebied, is in twee decennia uitgegroeid tot één van de bijzonderheden in de Redichemse Waard en staat symbool voor rust, ontspanning en authentiek genieten.

De gelijkvloerse gastenkamers bevinden zich in de voormalige koeienstal, die geheel gerenoveerd is en nu drie gerieflijke boerderij kamers herbergt.
Nieuw zijn de twee volledig uitgeruste appartementen ‘Gravenstein’ en ‘Brederode’, vernoemd naar oude fruitsoorten. De wanden zijn gestuukt met leem en dankzij de vele ramen heb je een prachtig uitzicht over de weilanden. Een extra vermelding verdienen de oude drinkbakken van de koeien
die zijn omgevormd tot bijzondere verlichting.

Voor de natuur- en cultuur liefhebber zijn er volop mogelijkheden, zoals romantisch picknicken aan een zwemvriendelijke vertakking van de Lek op een steenworp van De Appelgaard. Ontdek de klompenpaden, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de diverse musea, maak een boeiende stadswandeling en vergeet vooral de geroemde stadsterrassen van Culemborg niet.

Geniet van de schitterende omgeving, op loopafstand van het centrum van Culemborg en toch midden in de natuur. Wandel of stap op de fiets en volg de rivieren, de bloesem en het echte even-helemaal-weg gevoel. Kortom: proef de Betuwe en kom naar “De Appelgaard”!